Varför skaffa triathloncoach?

andreas-pre-kalmar-1.jpg
 

Har du bestämt dig för att göra en Ironman? Välkommen in i gänget! Jag ser själv väldigt mycket fram emot Ironman Kalmar i augusti och innan dess Jönköping och ytterligare några halvor, så min träning är i full gång!

Hur svårt kan det vara?

När man börjar med sin träning känner nog många: “Hur svårt kan det vara? Det är bara till att simma, cykla och springa så mycket man bara kan och hinner med!” Och så kör man på ett tag och det känns bra. Den här “bara köra på”-taktiken kan funka bra för en del. Men en Ironman är långt och kräver träning i tre discipliner. Och kanske styrketräning? Många börjar då fundera på hur de ska lägga upp träningen. Efterhand dyker det upp fler och fler frågor. Vilken typ av cykel behöver jag? Måste jag träna i öppet vatten? Hur mycket tid ska jag lägga per gren per vecka?

Framförallt hamnar många i en skev balans där ena veckan blir fantastisk men följande vecka blir knappt någonting alls.

Det är här en triathloncoach kommer in i bilden.

Vad gör en triathloncoach?

Vad en triathloncoach hjälper dig med, kan variera från coach till coach. En del hjälper dig på plats vid bassängkanten. Det här kan vara ovärderligt för dig som är ny på simningen. Men en del klarar sig bra i poolen på egen hand men behöver bara hjälp med att lägga upp passen.

En del coacher ger dig ett träningsupplägg från månad till månad, eller kanske veckovis. En del inkluderar personliga coachingsamtal och följer upp din träning.

Jag gör både och. Dels har jag upplägget Coaching Premium där samtal och uppföljning ingår, utöver de skräddarsydda träningsprogrammen.

Dels har jag numera också Coaching Go, som kräver lite mer egenplanering.

Coaching Go - Triathloncoaching till ett bra pris

Med Coaching Go får du både ett träningsprogram från månad till månad och ett styrketräningsprogram. Du får dessutom tillgång till Facebookgruppen där du kan ställa alla möjliga slags frågor relaterade till träning och tävling. Här peppar vi och motiverar vi varandra inför tävlingar och planerar meet-ups inför stora tävlingar som Kalmar och Jönköping.

Varje månad får du dessutom vara med på online webbinarium om kost och träning där du kan ställa dina frågor direkt till mig.

Du får på detta sätt stöd ända fram till din tävling, och vidare om du vill.

Det kommer ge dig struktur i träningen och gör din träning tidseffektiv.

En annan mycket viktig sak är att du får ett flyt i din träning. Kontinuitet är viktigare än något annat. Det blir mycket lättare att få med en triathloncoach.