Vanliga frågor och svar
om coaching premium

Q: Vad händer om jag missar mitt samtal?

A: Om du får förhinder inför vår planerade samtalstid kan du höra av dig upp till 24h innan bestämd tid för att boka om ditt samtal. Ifall det dyker upp något precis innan eller under vårt samtal kan vi boka om det i mån av tid. Det går inte alltid att boka om samtal när det är mindre än 24h kvar, då faller det samtalet bort.


Q: När får jag mitt träningsprogram?

A: Normalt får du ett schema som gäller för 2-4 veckor framöver. Schemat ändras och uppdateras sedan löpande. Om du har en skada eller sjukdom så kan ditt schema ibland uppdateras från dag till dag utifrån den täta konversation vi då bör ha.


Q: Kan jag pausa mitt avtal?

A: Du kan alltid pausa eller avsluta ditt avtal. Det räcker med en månads framförhållning. Uppsägningstiden är pågående kalendermånad plus kommande kalendermånad. Om du då t.ex. säger upp ditt avtal den 28 augusti så löper avtalet ut den 30 september. 
Vid sjukdom eller skada av det allvarligare slaget så kan du pausa eller avsluta ditt avtal under pågående månad. Men bara mot uppvisande av läkarintyg. Om du då t.ex. blir sjuk den 15 augusti och din läkare beräknar att du blir borta under en betydande tid så löper avtalet ut den 31 augusti.