Triathloncoaching

- Träningsprogram och kunskap med Andreas Lindén

Du har bestämt dig för att göra en Ironman! Vad händer nu? Jo, du ska sätta igång med träningen, men kanske vet du inte var du ska börja? Då behöver du träningsprogram månad för månad, med tydlig struktur och syfte. Du behöver helt enkelt en erfaren triathloncoach som kan peppa och motivera dig inför ditt livs utmaning.

andreas-linden-coach

Andreas Lindén har coachat triathleter och cyklister sedan 2011 och har med sin erfarenhet som professionell idrottare sedan 19-års åldern och många år som coach tagit fram ett välplanerat och genomtänkt coachingkoncept som hjälper dig fram till mållinjen och vidare.

Det bästa av allt är att det räcker med att signa upp en gång, sedan sköter den tråkiga biten sig själv – och du kan fokusera på träningen.

 

Coaching GO
Mer än träningsprogram

Lindén Coachings mål är att utbilda och motivera! Du ska alltid veta vad du gör och varför du gör det. Målet är att du med tiden ska få så pass mycket kunskap att du förstår varför passen ser ut som de gör och varför du gör dem. Kanske kan du själv utforma din träningsplanering om du måste ta några månaders uppehåll om förutsättningarna skulle förändras.

Kunskap är en viktig faktor för att undvika skador och hålla motivationen uppe. Därför får du mycket mer än bara träningsprogram med Lindén Coaching, i form av liveföreläsningar online och expertråd i den gemensamma Facebookgruppen. Du får också delta i träningshelger till självkostnadspris och följa med på meet-ups inför utvalda tävlingar.

Det är detta som är Coaching Go.


 

Detta ingår alltid:

 • Specialanpassat träningprogram för dig och din måltävling, online som du kommer åt från telefon, ipad, dator m.m.

 • Webbinarium med Andreas och Simon från Prestera Mera om aktuella och viktiga ämnen där det finns möjlighet att ställa frågor både innan och under. Webbinariet kan även ses i efterhand.

 • Genomgång av kommande program (innan varje ny månad) med Andreas där det finns möjlighet att ställa frågor under tiden.

 • Facebookgrupp med träningskompisar och expertråd

 • Träningshelger med coachinggruppen till självkostnadspris

 • Meet-ups i samband med t.ex. HIM Jönköping och IM Kalmar

 • Regelbundna tester för att du ska kunna se att din träning går åt rätt och och för att kunna uppdatera dina zoner och dina tröskelvärden

 • Kunskap, inspiration, motivation och träningsglädje!

 

Passar dig som:

Detta passar dig om någon eller några utav följande punkter stämmer in på dig.

 • Är relativt självgående

 • Justerar och prioriterar utifrån känsla/möjligheter på egen hand

 • Är framåt och söker info i FB-gruppen samt frågar på föreläsningarna

 • Har viktnedgångsmål och behöver ha struktur på träningen för att få hjälp på vägen

 • Har en kalender med 1-4 st tävlingar varav endast 1-2 är längre än Olympisk distans

 • Ska köra t.ex. Kalmar Ironman, Jönköping 70.3 eller någon annan liknande tävling i Sverige eller utomlands

 • Inte har skadebekymmer eller som har kontroll över skadan/rehab på egen hand

 • Har en lägre budget för din träning

 • Vill använda ditt friskvårdsbidrag för din triathlonsatsning

   

Hur går det till?

Vi har skapat en smidig prenumerationstjänst. Varje månad dras kostnaden från ditt konto tills den dagen du väljer att säga upp din prenumeration.

Du får ditt träningsprogram den i slutet av varje månad, via en onlineplattform (TrainingPeaks) som du kan koppla ihop med din Garmin, Polar och andra verktyg. Du kommer åt ditt schema både på datorn, iPaden och telefonen. Med TrainingPeaks Premium kan du själv flytta runt passen så att de passar ditt övriga schema. Du kommer ha en riktigt bra översikt över vilka pass du avklarat och de du inte hunnit med.

Du kan också välja att istället få ditt program som en PDF som du kan skriva ut och hänga på kylen.

Till varje pass får du nutritionsråd och ibland videoinstruktioner.

Varje pass är noggrant planerat och förklarat för att optimera din träningstid. Här kan du läsa mer om min träningsfilosofi.  

Alla program kommer med en ranking, där 5/5 har högst prioritet, för att du ska kunna prioritera de viktiga passen om du plötsligt har mindre tid att lägga på träningen än du tänkt.  

Därför passar mina träningsprogram både dig som vill träna mycket och dig som vill träna ännu mer. Jag har dessutom delat in programmen efter ambitionsnivå och baserat på vilken eller vilka tävlingar du ska köra.

 

Grupper

Grupperna är indelade efter ambitionsnivå och hur mycket tid du har för träningen. Priset är det samma oavsett vilken grupp du väljer.

 

All in

Det här upplägget passar dig som bestämt dig för att gå all in inför din nästa Ironman. Du kanske till och med har Ironman Hawaii som slutmål. Med det här programmet är du redan ett steg närmare att ta dig dit.

Hel IM: Med det här programmet får du 10-15 h träning per vecka, med formtoppningsveckor på 18-22 h/vecka, om du tränar inför en hel Ironman.

Halv IM: Tränar du inför en halv Ironman kommer träningen ligga på 8-12 h träning per vecka, med formtoppningsveckor på 14-18 h per vecka. 

Träningen består normalt av fyra där den sista veckan i blocket är en lugnare vecka.

Detta passar till exempel dig som:

 • Prioriterar din träning högt och lyckas få loss en hel del tid för träning

 • Har en del erfarenhet från triathlon eller en löpning sedan tidigare

 • Regelbundet kan lägga 10-15 h träning per vecka

 • Ska köra t.ex Ironman Kalmar, Ironman Köpenhamn, Challenge Roth eller andra fulldistanstriathlon med sluttidsambitioner

 • Ibland kan få till dubbla träningspass under en vardag


 

hero

Hero passar dig som är ny i triathlon, eller som gjort flera lopp men inte ser någon förbättring. Det passar dig som egentligen inte har några ambitioner på sluttid, men som vill bli så bra du kan med den begränsade tiden du kan lägga på träning.

Hel IM: Upplägget Hero innebär cirka 5-10 h/vecka med formtoppningsveckor på 12-14 h/vecka när du tränar inför en hel Ironman.

Halv IM: Tränar du inför en halv Ironman kommer träningen ligga på 5-9 h träning per vecka, med formtoppningsveckor på 10-14 h per vecka. 

Träningen består normalt av fyraveckorsblock med olika syften.

Hero passar dig som:

 • Har ingen till medel erfarenhet av triathlon. Kanske har du kört en olympisk eller halvdistanstriathlon, en klassiker, eller nyss börjat.

 • Eller kanske har du kört flera långa triathlonlopp men ser ingen förbättring

 • Inte är lika noga med sluttiden men vill ha en så bra känsla som möjligt under loppet, så att du kan njuta av utmaningen

 • Kan lägga 6-10 h träning per vecka

 • ...och innerst inne känner att du skulle bli riktigt glad om du kunde göra personbästa!


Upplägg

September – Tjuvstartsmånad!

Den första september drar vi igång med en tidig uppstartsmånad. Många vill ta det lugnt i september efter t.ex Kalmar, men för dig som vill börja grundträningen tidigt kan du tjuvstarta i september. Det blir en värdefull uppstartsmånad som du kommer att ha nytta av under grundträningen. Men en månads extra träning kommer du även att ha nytta av till nästa säsong. Bland annat kommer vi prata om viktnedgång, styrketräning och cykla trainer vs. utomhus. Viktigt: Börja prenumerera senast den 28 augusti för att få en plats under tjuvstartsmånaden. 

 

Oktober - December – Grundträningsperiod 1

Den första oktober kör vi igång med grundträningen. Det är oftast då de allra flesta vill börja och nu börjar grundträningen på riktigt. Här kommer fokus ligga på uppbyggnad och föreläsningarna kommer handla om kost, sömn, återhämtning, hur man planerar om efter sjukdom och hur man motiverar sig under vinterhalvåret.

Viktigt: Börja prenumerera senast 28:e september för att starta 1:a oktober. 

Om du missar starten 1:a oktober går det bra att hoppa in 1:a november eller 1:a december. 
.

Januari - mars – Grundträningsperiod 2

Missade du första delen av grundträningen behöver du inte ha panik, du kan hoppa på i januari, februari eller mars också. Ju närmre säsongen vi kommer blir träningen allt mer tävlingsspecifik och föreläsningarna kommer bland annat handla om tävlingsnutrition och styrketräning. Vi kommer också prata om motivation när gamla skador spökar och hur man kommer tillbaka till träningen och schemat när livet kommer emellan.

Start 1:a januari, 1:a februari och 1:a mars.

 

April och framåt

Här börjar grupperna dela upp sig beroende på vilka tävlingar ni har valt att fokusera på. Ditt program kommer bli mer tävlingslikt och i föreläsningarna pratar vi om tävlingsnutrition, tävlingsförberedelser, hur man cyklar i stora grupper, kurvtagningar och annat teknikrelaterat och hur man hanterar motgångar på både träning och tävling.

Starter: 1 april, 1 maj, 1 juni, 1 juli

Inga starter 1 augusti

 

Viktigt: Börja prenumerera senast den 27:e månaden innan du vill starta.

T.ex: Vill du börja 1 januari måste du börja prenumerera (betala via vår prenumerationstjänst) mellan den 1a och den 28:e månaden innan. Om du t.ex signar upp den 20:e kommer pengarna sedan dras den 20:e varje månad. Vill du säga upp prenumerationen gör du det senast dagen innan det ska dras från kontot, det vill säga den 20:e i exemplet ovan.

Viktigt #2

Du kan välja mellan Coaching GO för 690SEK per månad, eller Coaching GO med Trainingpeaks Premium inkluderat för 790 SEK per månad.

Om du vill använda just TrainingPeaks som din träningskalender (och inte bara plocka passen därifrån och föra dagbok någon annanstans) rekommenderar vi TrainingPeaks Premium. Då får du bäst översikt, möjlighet att flytta och ändra pass, analysera dina pass och mycket mer. Läs mer om skillnaderna mellan TP Premium och TP Basic här: https://help.trainingpeaks.com/hc/en-us/articles/204074014-Basic-vs-Premium-Athlete-Account-for-Athletes

 

Pris per månad:

690 SEK
eller
790 SEK

 

Eller köp flera månader i taget

Du har också möjlighet att köpa tre eller tolv månader i taget till ett lite bättre pris. Programmen levereras månadsvis, ett par dagar innan varje ny månad.
 

Steg 1

När du bestämt dig för att du vill haka på oss är första steget att fylla i formuläret nedanför så att vi lär känna dig bättre. Vi kan på så sätt placera in dig i rätt grupp och ge dig träningsprogram som passar dig och din tävling.

 

Namn *
Namn
Tävling *
Välj din viktigaste tävling för året
Grupp
Hur erfaren simmare är du?
Jag kan simmar frisim i
Skriv kort om din bakgrund och mål så att vi kan placera in dig i rätt grupp.
Villkor *
 

Steg 2

Nu är det dags att signa upp! Här nedanför klickar du på "Jag vill gå med!" och kan lätt och smidigt starta din prenumeration. Därmed är du officiell adept i Lindén Coaching! 

Viktigt: Vill du exempelvis börja den 1:a september måste du börja prenumerera (betala via vår prenumerationstjänst) mellan den 1:a och den 25:e augusti. Därefter dras betalningen samma dag varje månad som dagen du började prenumerera.

Är du osäker? Maila oss på coaching@andreaslinden.se.

Läs också köpvillkoren innan du genomför ditt köp.

 
 
 

prenumerera på träningsprogram och bli adept i Lindén Coaching

Se till att du fyllt i formuläret ovanför och bestämt dig för vilken månad du vill börja. När du klickar på knappen nedanför kommer du till en smidig betalningslösning och signar upp på en prenumerationstjänst. Varje månad kommer 690-790 SEK dras från ditt konto samma datum du signar upp. Du kan närsomhelst avbryta prenumerationen, men senast dagen innan pengarna ska dras från ditt konto.

Vill du börja 1 september? Signa upp senast den 28 augusti!